Pócsai Levendula Olaj 10 ml /lavandula intermedia/ ...a friss...

Pihentető és stresszoldó erények

Levendula illóolaját belélegezve használják a stressz, a szorongás és a kapcsolódó alvászavarok elleni küzdelemben.

Bőrnyugtató

Rovarcsípés, égési sérülés, leégés, vágások, ekcéma, akne... ezek mind olyan helyzetek, amikor a levendula illóolajának nyugtató jótékony hatása segít. Ezt a nyugtató hatást különösen a linalool jelenléte magyarázza, amely természetes hatóanyag, gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatással is rendelkezik.

A linalool képes fokozni a Heat Shock Protein 70 expresszióját, amely molekulák képesek gátolni bizonyos gyulladásos reakciókat. Az opioid, a kolinerg és a dopaminerg rendszer stimulálásával segíti a fájdalomérzet gátlását is.

Fertőzésgátló

Legyen szó diffúzióról a levegő tisztítására vagy a seb fertőtlenítésére, a levendula illóolajának fertőzésgátló ereje nagyra értékelhető. Az illóolajban található linalool, 1,8-cineol és számos terpén szinergikusan védi a bakteriális és gombás fertőzéseket.

Gyógyító és regeneráló bőr

A levendula illóolaja a kámfor jelenlétének köszönhetően elősegíti a bőrszövetek gyógyulását és regenerálódását is. Ez a vegyület javítja a vérkeringést, és így hozzájárul a bőrszövet gyógyulásához és regenerálódásához szükséges összes anyaghoz.

Görcsoldó és izomlazító

Az igazi levendula illóolaja izomlazító és görcsoldó hatású, így ideális ízületi és izomfájdalmak enyhítésére masszázshoz. Különösen osteoarthritis, ízületi gyulladás, görcsök, izomgörcsök, ínhüvelygyulladás, isiász és lumbágó (hátfájás) esetén alkalmazzák.

Az ára, azért a fele a lavandula angustifoliá-hoz képest, mert dupla annyi olajat ad. Érdemes mindkettőt kipróbálni.

Az olajak, ritka esetekben, allergiás reakciókat válthatnak ki.

1 000 Ft